lördag 22 augusti 2009

Sommarrapport


Sista två veckorna var vädret lite... så där. Några dagar var det fint, några dagar riktigt kallt, några dagar regn. Inte så diskret påminnelse att sommaren ska snart övergå i höst. Jaha, tre månader har flugit. Ni tror kanske att nu ska jag lägga upp en lång redovisning för allt jag har stickat under tiden jag hållit mig tyst (jag läst andra bloggar och var inte borta från cyberrymden) :-)
Överraskande nog har jag bara ett foto av lågt kvalite. Det är Mammas strumpor som jag stickat av Sirmione Sock Yarn inköpt på Lidl. Mönstret är Merino Lace Socks från boken Favorite Socks. Jag visste förstås att mönstret skulle inte synas med alla ränder, men det var roligt att sticka och det räknas för mig också.

Egentligen har jag stickat en massa disktrasor i olika modeller och en pannlapp åt min syster. Hon hade ett orange bomullsgarn som jag lämnat hos henne för flera år sedan och jag kunde inte motstå att förgylla kökslivet där :-) Foto gjorde jag inte, bara kom inte tänka på det då.

Under tiden växer min linkofta baserat på Sunlit-mönstret av Kim Hargreaves från mönsterhäftet Nectar. Det räknade jag om till mitt garn, Linea, så får vi se om den passar.

Jag har hunnit med en resa också. Och då är det lite omständigt att släpa på Linea och en modell under utveckling. Därför var det mycket lättare att sticka Cirkelkofta (75 g!) från boken Sticka romantiskt... Den är gjort helt efter beskrivningen av Drops Kid-Silk. Tyvärr räckte det inte med tre nystor, jag fått springa in till Cinas garn och köpa ett till nysta. Lyckligt nog hade hon samma färgbad! Så koftan ligger utsträckt och torkar. Bilderna kommer. (Så utsträckt blir den inte, katten brukar dra ut nålarna så fort jag somnat och jag har ingen kattfriplats i lägenheten där kofta skulle rymmas). Bilderna kommer.

Inga kommentarer: