fredag 12 juni 2009

Sommartoppar för hela slanten


Det är bara erkänna, det var länge sedan jag skrev här. Jag glömt inte och har saker att visa. Det är bara något som saknades - tiden förmodligen. Bloggen blev bortprioriterat i förmån för resten av aktiviteter. Och inte har jag någon trädgård heller att skylla på :-), bara en massa krukor i fönster och på balkongen.

Min Harmony från förra inlägget har blivit välanvänt under tiden. Den är skön och passar så himla bra till jeans. Medan jag höll tyst här hade jag färdigställt en Silk Ribbed Cami. 
Jag utgick från mönstret i Sarah Dallas bok, men ändrat lite, förstås. Jag hade kvar fyra gröna nystor silkgarn och en orange efter Intoxicating. Eftersom jag inte visste hur långt jag skulle komma med dem, stickade jag linnet uppifrån och ner. Linnet, tyckte jag, blir mer användbar med bredare axelband - done. Av det orangea garnet gjorde jag ränder nere som går från tunnare till tjockare. Helt nöjd med alla effekter. Under planeringen och själva stickprocessen var jag ibland fundersam vilken storlek jag stickade och vilken jag skulle få: garnet kan VERKLIGEN töja sig. Även om jag prövat på en provlapp, det brukar ändå bli lite annorlunda i större stycken. Men jag räknat nog rätt, för jag är helt nöjd även med storleken, den är definitivt min :-)

Efter silklinnet blev klar påbörjat jag en annan sommartopp i bomull Jasmine. Jag är inne på Sarah Dallas bok, ser det ut så i alla fall. För nu är det Ribbed Lace Top som blir klar snart. Jag tyckte om mönstret, men framförallt var det perfekt för garnet. Jasmine köpte jag för ett år sedan i Uppsala, just för en sommartop, men kunde inte bestämma mig för något mönster i fjol, det klickade bara inte :-) Nu är det endast ärmarna kvar. De blir korta så de tar inte så mycket tid att sticka. I övrigt följer jag mönstret, nästan. Mitt garn är för tunn i jämförelse med det i mönsterbeskrivningen. Sedan är toppen väldigt kort. Jag vill ha en som jag skulle kunna ha även i mer konservativa sammanhang :-) Så den förlängdes en del och figuranpassats.

Jag tror det är så länge allt jag hunnit på stickfronten. Jag håller på att sy just nu också (med mönster/figuranpassning förstås, det kan inte vara annat). Det blir ibland svårt att välja på kvällarna: ska jag sy eller sticka? :-)

Inga kommentarer: