söndag 11 januari 2009

Definitely skirt


Så brukar det vara med saker som används flitigt. Jag nästan glömt att presentera The Skirt :-). Från "May-be"-status till "absolut riktig". Min kjol var färdig sedan länge (19 november) och används flitigt. Den är inte det mjukaste plagget, så det går inte använda den med bara ben, dvs utan strumpbyxor. Men med tanke på att den är min vinter-kjol och här har vi minusgrader på vintern, så sannolikheten att jag går i kjolen utan tights är försumbar. Och om jag blir riktigt sugen så kan jag fodra den för att få ännu mer vintertätt kvalité på plagget.
Kjolen är stickat i Fårögarn (90% ull, 10% nylon, lösspunnet) som jag har "ärvt". Jag misstänker att just det garnet kan ha utgått ur produktionen, har inte sett det någonstans mer. Mönstret är Bamboo skirt av Lisa R. Myers, anpassad efter garnet där jag bl a ändrade antalet "ribbor" i rapporten.

I used it a lot since I finished it. Anyway it didn't get any presentation. My "May-be" skirt became "Definitely" skirt for two monthes ago. It's not the softest garment, but because it's my winter-skirt and here we have minus degrees during winter season, the probability to go without tights is negligible. With tights I don't feel if the garment is not so soft. Problem is solved!
The skirt is knitted of Fårögarn
, 90 % wool, 10 % nylon (I don't know if this quality is produced anymore). I adjusted Lisa R. Myers' Bamboo Skirt pattern to my yarn. So here is the result

2 kommentarer:

doktoranden sa...

Jättefin kjol! Jag har länge velat sticka (eller virka) en kjol men inte kommit mig för. Kanske blir det någon så småningom.

Eva i Halmstad sa...

Snygg.
Jag är också sugen på en stickadkjol, så vi får väl se fram över.
Ha en go helg.
Eva.