tisdag 8 september 2009

Autumn MagnoliaJag har lyckats bli förkyld. Inte min favorit sysselsättning. Men även det onda kan komma med något gott. Kan det vara virus som smittat mig med stick-idén? :-)

I fjol när jag reste hade jag köpt Hjerte Luxury Mohair i rätt sköna höstiga färger. Väl hemma blev jag lite tveksam: ett hårigt garn melerat i allt mellan gult-grönt till orange till vinrött till blålila. Bara tänk er en hårig tröja i alla dessa färger :-) - ett hårigt monster från Muppet Show. Muhaha

Så kom min förkylning och önskningen om en hösttröja av Hjerte Mohair, lätt och mysigt varm. Mönstret har jag haft redan ett bra tag - Magnolia av Kim Hargreaves som finns i boken Vintage Knits. Så blir det ibland, jag har mönster i någon bok, jag har garn. Sedan, helt plötsligt "paras" de två i mitt huvud ihop - just det, den modellen skulle vara sååå bra för det garnet.


Tröja är nästan klar, jag jobbar på andra ärmen. Den är VÄLDIGT snabbstickat, jag menar Formel1-snabb :-) Inte undra, det är ju stickorna 6 mm på kroppen. Den är ledig i snittet. Bak- och framstycken stickade jag fram-och-back, ville så gärna följa beskrivningen. Men sedan kunde inte hålla mig. Kragen plockat jag upp i halsringningen, i stället för att sticka separat och sy in. Den är försedd med två knappar som i min version fått sina knapphål, så jag kan antingen knäppa upp den eller ha den liggande så där snett. Den känns mycket mjuk, jag tror inte jag får kragen att stå som på bilden i boken. Men det är nog bäst så. Ärmarna stickar jag på strumpstickorna, utan sömmar. Mycket snabbare, tror jag, eftersom det blir bara räta maskor hela tiden. Och jag är väldigt nöjd med meleringen. Den är riktig höstig och gosig, inga Muppet-monster här :-))))

Inga kommentarer: