lördag 21 februari 2009

Hello!

(For English: scroll down the page)
Tiden går i någon ultrarapid, i alla fall känns det så när jag kollar på datumet för mitt sista inlägg. En månad har gått och jag har inte skrivit ett ord.
Det var inte för att jag inte har något att skriva om. Det har jag. Men i år har vi helt fantastisk vinter. Så på helger är jag mycket ute och håller på med vinteraktiviteter. På veckorna är det mörkt när jag är hemma. Jag har förståss elektricitet, men jag gillar färger bättre i naturligt dagsljus. Jag är mer bruksfotograf, ingen Photoshop, så det är a'la naturel :-) Så nu äntligen. Låt mig presentera Intoxicating.Stickad i silke Filati Pregiati, köpt på höstens Syfestival hos Lienes design (grön och orange). Det lila Debbie Bliss' silke köpt från Garnkorgen. Mönstret är från "No Sheep For You". Jag använt Denise stickorna 4,5 mm och nr 4 mm, deras kvalité passar utmärkt för slipprigt silke.

Jag tycker om toppen, det gör jag väldigt mycket. Dock är jag inte lika 100-procentigt nöjd med garn. Det gröna och orangea består av åtta trådar som alldeles för lätt kan dras ut en bit av, säg, blixtlås på jackan. Men jag antar att jag får väl vara försiktigare med den toppen (annars tycker jag att det är obekvämt att vara medveten om kläder, men jag kanske kan göra undantag för den här tröjan). Debbie Bliss' silke är väldigt mjuk, inga trådar där, men... Redan efter några gånger användning märkte jag att det valkar lite på sidorna, de värsta friktionsställen. Ok, får leva med det. Vad man än gör för konstens skull :-)

Vad har jag på mina stickor nu? En Varm&Lätt tröja av yakull (blandning egentligen av yak och merino). Ullen är också köpt på höstens Syfestival och också från Liene. Jag tyckte om spetsbård som fanns på ett av hennes mönster. Men jag var urless på alla ribbade kanter. Jag bara såg picot-kanter på den här tröjan. Mönstret komponerades med hjälp av Ann Budd's "The knitter's handy book of sweater patterns" för 3 mm-stickorna. Ville ha en ganska figurnära tröja. Hoppas att den inte blir FÖR figurnära :-)))

It's amazing how fast a month can fly away. My last note is one month old! I didn't rest this month though. My Intoxicating is finished (a while ago). The silk yarn is Filati Pregiati, purchased at Lienes Design (green and orange), ink-purple Debbie Bliss' silk at Garnkorgen. I like the top a lot, though it's too easy to pull out the green strands out of the garment :-( and I'm afraid the purple ink have a tendency to pill, even if I have not got pills yet. I hope I willn't get them. But anyway, the top i s gorgeous and I will try to keep zippers and such away from my strands :-)

On my needles is a Light&Warm top of yak wool. I purchased the wool at Lienes design also. I liked her lace-board, but my gauge is different and I used tables from "The knitter's handy book of sweater patter" by Ann Budd. I make a figure-hugging sweater. I hope it will not be too hugging :-)

Inga kommentarer: