söndag 11 juli 2010

Syslöjd

Ibland lyckas jag få egen tid. Inte långa stunder, men många bäckar små, så... Jag ägnar dem som oftast åt att sy åt lill tjejen. Tre mina favoriter av denna tidsfördriv hade hamnat på bild, två dessutom på modellen :-)

Aptröjan är i omlottmodell. Mönster var från Ottobre, ett nummer från 2006, vilket- minns jag just nu inte.

Blusen för varma dagar i vävd bomullstyg. Den är sydd efter skjortmönstret från Gynthers bok, men utan någon krage. Halslinningen är avslutad med snedslå i samma tyg. Jag sydde egentligen storlek större än vi är just nu, om man mäter kroppslängden. Men blusen sitter som smäck på både längden och bredden. Något jag ska ha i åtanke vid modell- och storleksval nästa gång. Det ultimata är förstås att mäta barnet och mönstret, men det blir ganska bråttomt ibland :-)

Både blusen och aptröjan används ganska flitigt.


Overallen är sytt efter mönstret från Burda 2009-11. Har haft numret längre, ja sedan 2009-11 :-), men upptäckte modellen nyligen och skred till verket direkt. Modellen är ganska "lös" - så förhoppningen är att overallen kan räcka ett tag :-) Tyget köpte jag i våras på Ohlssons tyg. Jag tycker om färgen, men inte så helt nöjd med själva kvaliteten. Önskar att tyget haft lite stadga, den känns lite för sladdrig liksom, töjer sig på ett otrevligt sätt utan att vara elastiskt. Vi får se hur är det att bära.


2 kommentarer:

doktoranden sa...

Oj, vilka underbara babyplagg!!! Och vilken ljuvlig baby! :)

Marias stickning och läsning sa...

Vad duktig du är! Jättefina kläder på den söta lilla tjejen. Hoppas ni mår bra!
Kram Maria