onsdag 26 maj 2010

Småsaker och snart gammal goding

Senaste ett par månader har jag skapat i tysthet. Jag gör, fotograferar och... skriver inte här. Måste ändra på det nu med detsamma.

Här kommer bilder på några av bebisgrejor.Koftan är stickat efter Drops mönster i Rowans 4 Ply Soft inköpt hos Cinas garn och Garnkorgen. Matchande sockar stickade efter mönster Better then booties. Stickat sådana strumpor för ett par år sedan till en kompis och gillar verkligen mönstret. Det tar bara ett par timmar per strumpa, så jag borde ha gjort flera. Men händerna säger ifrån. Så numera tar det mycket mer tid.

En omlottröja i Regia Bamboo Color från Garnkorgen stickat efter mönstret från Järbo garn. Svalare garn för sommarmånaderna, tänkte jag. Omlott för bebisar blir ju aldrig fel heller. Det finns matchande sockor också, fast inte på bild :-). Strumporna påminner om de första, fast utan flätor.

Filten är i Bambino Ull i härlig turkosfärg inköpt hos Cina. Stjärnmönster är från Star Light, Star Bright Baby Blanket. Men resten är liten hopkok. Jag ville sticka filten i ett stycke i rätstickning, som ryska sjalar utan aviga eller räta sidan. Därför valde jag bård från Galina Khmelevas bok Gossamer Webs och stickade nedre kanten, vände i hörn, plockade maskorna längs bårdet och stickade stjärnmönster samtidigt med sidobården. Avslutade med att vända i hörn och sticka övre bård ihop med maskorna på rektangeln. Inga sömmar. Inte så att jag inte gillar sömmar, bara ville ha lite mer utmaning än att sticka olika bitar separat :-)
Det behövdes liten uträkning och anpassning av mönster före jag börjat, men sedan flöt det fint-fint. Så filten var färdig i tre veckor nu och väntar på användaren.

Numera nästan gammal goding är min japanska koftan Indigo. Den var färdig redan för två månader sedan och används varje dag. Pinsamt nog så har jag bara bilden på den när den blev klar och låg på tork. Den är superbra och jag är nöjd med garnvalet. Jag vet inte hur jag skulle klara den här våren utan den.
Jag fortsätter med småkläder, fast nu är det flera uppsydda än stickade. Det är lättare för händer att sy än sticka just nu. Så frustrerande, för jag har en massa projekt som skulle kunna bli verklighet nu när jag går och väntar...

2 kommentarer:

Marias stickning och läsning sa...

Trevligt att höra av dig! Vi undrade över dig, hur läget är i onsdags på stickcaféet. Fina stickningar du har gjort. Hoppas allt är bra. Kram från Maria

Anna-Karin sa...

Vilka vackra saker du gör! Inspirerande!

Hälsningar
Anna-Karin